Je lievelings shirt

Herken je dat, je hebt een aantal shirtjes die zo lekker zitten. Je hebt ze altijd bij dezelfde winkel kunnen kopen, zonder ze te hoeven passen kon je de nieuwste kleuren zo meenemen. Hiermee kon jij je outfit zeker compleet maken. Of het nu om een shirtje voor onder een blouse of een jurkje gaat waarbij maar een klein randje te zien is, of om dat heerlijke shirt wat zo leuk op je spijkerbroek, nette broek, shortje of rokje staat.
Maar dan opeens blijkt dat model uit de vaste collectie te zijn gehaald, ze vonden het tijd voor een nieuw model. Misschien een model wat meer bij de mode van nu past, maar dat is echt een model wat totaal niet bij jou garderobe past. Het zit en staat niet zoals je gewend bent en eigenlijk wil je gewoon dat shirt weer als nieuw terug.

Ik heb dat dus ook wel eens. Of koop ik na lang twijfelen een shirtje en ben ik er uiteindelijk zo blij mee, dat wanneer ik een tweede wil halen ze ook al niet meer hebben. Maar het voordeel is dan wel bij mij….ik ben zoals jullie wel weten toch wel

behoorlijk handig (misschien zelfs nog zacht uitgedrukt) met de naaimachine en patronen. Dus daar heb ik alweer een oplossing voor gevonden. Ik maak mijn shirtjes gewoon na!
Inmiddels heb ik een zomershirtje met korte mouwen, maar die werd een beetje strak, dus hier en daar wat aangepast. Wel met behulp van een nieuw shirtje wat ik toch ook wel heel fijn vond zitten en het model ook mooi stond. En toen ik met een beetje denken, meten en tekenen mijn patroon aan het aanpassen was, kwam ik zo een mooi stofje tegen….opslag verliefd! Daar wil ik er wel eentje met lange mouwen van. Dus hup het patroon ook maar met lange mouwen gemaakt.

Zo fijn om te weten dat ik nu alleen nog maar leuke stofjes tegen hoef te komen om weer een nieuw shirtje te hebben. Nou ja, ik moet er nog wel even voor gaan zitten, maar een fijn idee is het wel. En met een paar uurtjes achter de naaimachine is die dan ook af en naar mijn zin!

 

Heb jij nu ook zo een shirtje, niet meer te vinden in de winkel. Het is wel handig als er nog wel enigszins een model in zit. Maar hier en daar een gaatje is niet zo erg. 😉 En heb je ook al een idee hoe jou nieuwe shirt er uit moet komen te zien qua stof en misschien wat kleine aanpassingen?
Neem dan eens contact met mij op, en laat jou shirt weer tot leven komen met een nieuwe stof!
Uiteraard kan dit natuurlijk ook met een ander kleding stuk.

Het stofje voor mijn shirt heb ik hier gevonden:
https://www.naaiplezier.nl/tricot/multi-flowers-digital-navy-purple.html

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *